Adanali yazar ve sairleri agirlayan Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Her alanda Adana’nin degerlerine sahip çikmak zorundayiz. Edebiyatçilar bizim için ayri bir önem tasimaktadir. Her zaman yazar ve sairlerimizin yaninda yer alacagiz, destekçisi olacagiz” dedi.

 Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, bereketli topraklar üzerine kurulu Adana’nin tüm degerlerine sahip çikacaklarini ifade etti.

Bir grup Adanali edebiyatçi Yazar Alper Demir öncülügünde Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret etti. Edebiyattan belediye hizmetlerine dek genis bir yelpazede gerçeklesen sohbet samimi bir ortamda gerçeklesti.
25 yillik imar sorununun çözüldügü Sambayadi, Kabasakal ve Esentepe bölgesinin gelecegi ile ilgili bilgi veren Baskan Soner Çetin, “250 bin kisinin yasayacagi örnek bir sehir olacak. Buranin engelsiz bir sehir olmasi için kati kurallar koyduk. Bu kurallara aykiri yapilan binalara iskan vermeyecegiz” dedi.


Adana’nin bereketli topraklar üzerine kuruldugunu ve önemli isimler yetistirdigini kaydeden Baskan Soner Çetin, özellikle edebiyat dünyasina Çukurova’nin kazandirdigi Yasar Kemal, Orhan Kemal gibi önemli isimlere vurgu yapti.
Baskan Soner Çetin, “Adana’miza ait önemli degerler var. Her alandaki bu degerlere sahip çikmak zorundayiz. Bizim için edebiyatçilar da ayni bir öneme sahip. Kültür sanat alaninda belediye olarak önemli etkinliklere imza atiyoruz. Çünkü Çukurova halki bilinçli ve kültür düzeyi yüksek insanlardan olusuyor. Bu bilinçli insanlari sadece geleneksel belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yaparak tatmin edemezsiniz. Bu nedenle kültür sanat etkinliklerine ayri bir önem veriyoruz. Sizler de bu anlamda çok önemli bir yere sahipsiniz” seklinde konustu.
Yazar Alper Demir de, Çukurova Belediyesi’nin çalismalarini yakindan takip ettiklerini belirterek, Soner Çetin’e edebiyatçilara verdigi degerden dolayi tesekkür etti. Ziyarette Adanali yazar ve sairler Baskan Soner Çetin’e kitaplarini hediye ettiler.